Equitherapie Info

Equi-MotionBij equitherapie worden paarden gebruikt ter bevordering van emotionele groei- en leerprocessen. Het is een psychotherapievorm met behulp van het paard als assistentiedier, het paard is een co-therapeut.


Equitherapie is een krachtige en zeer effectieve therapeutische methode dat geschikt is voor individuen, zowel jongeren als volwassenen, als voor families en groepen.


Reeds lang worden de voordelen erkend van gezonde relaties, assertiviteit, communicatie en verantwoordelijkheid. Paarden vertonen deze eigenschappen van nature. Deze ervaring ligt aan de basis van een nieuwe therapeutische benadering ...

Equine Assisted Psychotherapy (EAP)

Het is een EAT (Equine Assisted Therapy) model of  Psychotherapie ondersteund door paarden (PTP) en is gebaseerd op het EAGALA Model (Equine Assisted Growth and Learning Association).


Bij equitherapie ligt de focus NIET op het paardrijden. Het grootste deel van de activiteiten gebeurt op de grond. Binnen equitherapie is er altijd een samenwerking tussen drie polen : paard, cliënt en therapeut. De therapeut ondersteunt de cliënt in de huidige situatie en dat paarden dieren zijn met een helende kracht, was al in de oudheid bekend. Paarden maken onze onbewuste patronen zichtbaar. Het ervaren staat hierbij centraal.


Ervaring met paarden is niet nodig