Het Paard vindt mij

Equi-Motion

Het Paard vindt mijVind mij : gaat over gevonden worden ...


dat klinkt eenvoudiger dan het is

Hoe doe je dat en wat is er voor nodig ?

Stel jezelf de vraag en laat het paard de richting bepalen


Een paard roept ontzag, fierheid en schoonheid uit. Het is authentiek paard en benadert je zo. Je kunt zoveel meer ontdekken over jezelf en je vindt de sleutel tot oplossingen en hulpbronnen.


Ik ben op veel manieren te bereiken of te volgen.

Kies dat wat het best bij jou past en wellicht tot ziens!

 

2 dagen , samen of afzonderlijk te volgen

 

Dag 1 , deel I

Equifeel: je start vanuit je innerlijk gevoel en we leiden je om hierbij te komen. Een paard liegt niet en jij kunt niet liegen tegen een paard. Vanuit je authentiek gevoel maak je contact met een paard.

Equimove: Samen bewegen met een paard. Hoe vul je dat in? Van A naar B, of in bochten, of naar achteren, in stilstand of op afstand? Maak je gebruik van intentie en mentale beelden? Hoe doseer je druk. Verder kunnen we nog experimenteren met stilstand en beweging als polariteit.

Equicircle: We experimenteren met de cirkel tussen jou en het paard.

Hoe scheidt je jullie cirkels? of energiebellen ? Wanneer zeg je nee ? wanneer zeg je ja ?

 

Dag 2, deel II

Equifeel en equi-world: We vetrekken vanuit het gevoel dat hier en nu aanwezig is en maken contact met de paarden. Daarna gaan we verder met de oefening "Mijn wereld" uitzetten met de paarden met thema's die daarin belangrijk zijn in jouw wereld. Mensen, concepten (mijn plaats in de wereld bvb) Ontdek hulpbronnen, oplossingen en laat je verrassen over de spiegel die de paarden je bieden.

Equi-balance: Evenwicht vinden met een paard, wat is dat? Ontdek hoe je zelf loopt, in evenwicht? Wandel dat met een paard. Evenwicht vinden in diverse thema's in je leven, hoe doe je dit en hoe kunnen paarden daarmee helpen? Welke "state" heb je hiervoor nodig? In het hier en nu zijn, alertheid, respect voor jezelf en anderen, ontspannenheid, blikveld richten (detailzicht en overzicht over het geheel).

Equiplay : Hoe het aspect vreugde en spel te ervaren met de paarden komt hier aan bod. Het meest wonderlijke geschenk dat je een paard kunt geven is de ervaring van vreugde. Ontdek wat een energie dat bij je vrij kan maken en leer je hoofd laten zakken en je lichaam en creatieve geest over te nemen. Ontdek hoe je weer vreugde en spel kunt ervaren.

 

Paardenkennis is niet nodig.

Angst is geen bezwaar en is alleen maar helpend om al je angsten te overstijgen.


We starten elke dag met een opwarming om tot jezelf te komen

en sluiten af met het bedanken van de paarden


door  Peggy Van den Branden

en Katy Bartels 

te Oedelem ( Brugge )