Paarden en de wijsheid van de 4 windrichtingen

Equi-Motion

Paarden en de wijsheid van de 4 windrichtingen


openstellen, genezen, loslaten en vertrouwen

 

Tijdens deze workshop nemen we jullie mee in een belevingstocht langsheen de 4 windrichtingen en oefeningen met, tussen, rond en bij de paarden


Het medicijnwiel van de windrichtingen staat al eeuwen lang symbool voor het leven en de persoonlijke weg van innerlijke groei. Daar waar de cirkel eindigt is er een nieuw begin.

Het menselijk leven voltrekt zich langs de cirkel.

We doorlopen de vier windrichtingen in ons leven. De verschillende windrichtingen hebben hun eigen energie en levenskwaliteit en het paard doet dienst als vervoermiddel van onze spirit.


Het Oosten : (geel, openstellen)

Dit is de richting waar de zon opkomt en daarom verband houdt met een

nieuw begin, ontkieming en geboorte. Als richting van het nieuwe begin en het mentale aspect kun je hem ook noemen “De richting waar de nieuwe ideeën en inzichten vandaan komen”.


Het Zuiden : (rood, genezen)

Dit is de richting waar de zon op zijn hoogste punt staat en verbindt ons met de groeikracht van de natuur. Het Zuiden houdt verband met volharding , vastberadenheid, vreugde en daadkracht. Je kwaliteiten, zelfwaarde en talenten versterken : the wounded healer. Als je je hart heelt, dan kom je tot een vrijer en open hart en kan de kracht van het Zuiden ten volle stromen !!


Het Westen : (zwart, loslaten)

Dit is de richting waar de zon ondergaat en daarom verband houdt met rijping en oogsten.

Het Westen nodigt je uit om jouw schaduwkanten te verkennen, angsten los te laten en het nieuwe onbekende te omarmen. Het westen neemt je mee om het verleden los te laten zoals een slang haar huid loslaat. De perceptie op het verleden verandert en verrijkt zo jouw hedendaagse kijk op de realiteit.

 

Het Noorden : ( wit, vertrouwen)

Dit is de richting waar de zon op zijn diepste punt staat en daarom verband houdt met voltooiing, vernieuwing en gewaarworden. Het Noorden laat je zien hoe je een nieuwe wijze van Zijn kunt toepassen, je bent verbonden met de waarheid die van binnen uit komt.

We leren om naar ons leven te kijken als een heroische reis van evolutie en groei.


door  Peggy Van den Branden

en Katy Bartels 

te Oedelem ( Brugge )