Healing 4 Horses

Equi-Motion

Healing 4 Horses
Alle dieren hebben net als wij een reden om hier op aarde te zijn!

Dieren hebben geen oordeel, zij ervarenMijn naam is Peggy Van den Branden, geboren in 1966, het jaar van Het Vurige Paard. Mijn specialisaties zijn psychotherapie, equitherapie en healing voor mensen. Daarnaast ben ik gepassioneerd door paarden.

Ik heb opleidingen gevolgd op het gebied van Persoonlijke ontwikkeling van mensen met behulp van paarden, Reiki en de Violette Vlam, Intuitieve Ontwikkeling , Healing en Readingtherapeut, Bachbloesems, Munay-Ki ...

De grote uitdaging kwam eind 2011 toen mijn eigen paard Torpedo plots enorm ziek werd. De dierenarts stond voor een raadsel en alle hoop werd opgegeven. De liefde voor mijn eigen paard was zo groot dat ik 2 dagen en een nacht bij hem bleef om hem te healen op mijn manier.

Ik kwam achteraf in aanraking met het boek ‘ Healing for Horses ' via een vriendin en voelde zoveel herkenning en een ' weten ' dat dit is waar mijn pad ligt. De ervaring met mijn eigen paard was voor mij zo spectaculair dat ik verder mijn hart wil volgen in het healen voor paarden


Wat is Healing ?

Healing is gericht op het herstellen van de energetische balans van het lichaam. Healing gaat ervan uit dat alles energie is en dat alle energie elkaar wederzijds beinvloedt. Verstoringen of blokkades in de energie leidt tot klachten van fysieke, psychische of emotionele aard. Healing is erop gericht deze blokkades op te heffen en het contact weer te herstellen. De healer fungeert als doorgeefluik van helende kosmische energie.

Healing voor paarden verschilt niet van de therapie voor mensen. Ook van een paard kan men het energieveld lezen en met behulp van de healingtechnieken de balans herstellen.

Een healing spreekt het zelfgenezende vermogen aan. Door de behandeling ontstaat een diepe ontspanning en een gevoel van welbehagen. Lichaam en geest kunnen zich nu herstellen. Paarden zijn zeer gevoelige dieren die erg openstaan voor dit soort therapie.


Ik wil je erop wijzen dat ik geen dierenarts ben en deze dus ook niet vervang. Indien noodzakelijk moet de reguliere dierenarts geraadpleegd worden !

Een healingsessie kan nooit een medisch advies van een arts of een ander medisch deskundige vervangen. Wel kunnen de sessies een belangrijke aanvulling zijn naar genezing. Adviezen uit de sessies zijn niet bedoeld als vervanging voor reguliere behandelingen.Hoe ziet een sessie eruit:

Na een kort gesprek met de eigenaar/verzorger en het doornemen van een aantal kenmerken die voor mij belangrijk zijn, zoals het karakter, zal ik eerst kennismaken met het paard en maak ik contact voor ik aan het werk ga. Als het paard zich wat meer op zijn gemak voelt ga ik aan het werk.

De paarden worden zichtbaar rustig van de healing, waardoor ze in een staat van 'zijn' komen waarin ze heel bewust van zichzelf zijn en hun lichaam voelen. Je kan duidelijk aan het paard zien dat ze zich er fijn bij voelen en mij hierin vertrouwen.

Het is sterk verschillend hoe lang ik met een sessie bezig ben, het ene paard kan zich makkelijker 'overgeven' en bij het andere paard duurt het langer.

Uiteindelijk geven ze zelf aan wanneer de sessie voorbij is.

Bij een tweede en derde sessie zal het paard de energie duidelijk herkennen en mij in de meeste gevallen al opzoeken.


Alles bij elkaar duurt het ongeveer een uurHealing is aan te bevelen bij:

- paarden met gezondheidsklachten: lichamelijke klachten verdwijnen sneller en

blessures genezen sneller

- paarden met gedragsprobleem : positieve verandering in gedrag

- paarden met trauma: psychische verbetering na nare gebeurtenis/trauma

- herstel na een operatie 

- paarden met emotionele problemen

- nood aan herstel en evenwicht van heel het systeem

- gespannen paarden: er ontstaat meer rust en angsten vloeien weg

- stervende paarden

- verbetering relatie mens en paard: zichtbare positieve verandering in samenwerking tussen paard en eigenaarMoeilijk benaderbare paarden worden toegankelijker waardoor de onderlinge band en het vertrouwen groeit