Banner2
Vrijheidsdressuur

Door Nikki Van Olst  ,  www.visibreteam.nl

van het boek : www.vrijheidsdressuurboek.nl

 

Vrijheidsdressuur is VEEL MEER! dan een kunstje. Vrijheidsdressuur is namelijk enorm geschikt om je paard sterker, soepeler en leniger te krijgen.
Vele oefeningen uit het vrijheidsdressuur kunnen dan ook (mits correct uitgevoerd) enorm positief voor de bespiering en soepelheid van je paard zijn.

 

Nikki aan het woord :
Mijn naam is Nikki van Olst, al heel mijn leven ben ik gefascineerd door paarden en hun gedrag. En dan vooral het gedrag wat je kunt trainen en naar jou toe kunt buigen.
Altijd al heb ik de neiging gehad om dieren te trainen. Wat begon bij de hond van de dominee dingen leren is van kippen, een cavia, een schaap tot paarden gegaan.
Inmiddels heb ik enorm veel nieuwe dingen uitgevonden en een paard aan kunnen leren. Tevens heb ik onlangs mijn eigen boek uitgebracht 'Vrijheidsdressuur, meer dan een kunstje'

 

De laatste jaren heb ik mij erg veel verdiept in de gymnastiserende werking van het vrijheidsdressuur. Oefeningen om je paard sterker en soepeler te krijgen en een paard meer souplesse en kracht in zijn lichaam te geven. Veel ervaring heb ik opgedaan door te kijken. Te observeren en hier van te leren. Ik heb een aantal dagen meegedraaid in een circus, heb meegelopen met enkele bekende trainers en veel mensen (internationaal) gesproken over trainingswijzes en methodes. Maar het meest heb ik geleerd door met vele paarden te werken.

 

Zo heb ik gewerkt met getraumatiseerde paarden, paarden die dichtklappen, ‘agressieve’ paarden, hengsten, merries en ruinen, arabieren, PRE, shetlander, welsh, KWPN, ijslander en veel meer.

 

Ook paarden die een speciale hanteringswijze hebben kunnen nog veel nieuwe dingen leren. Denk aan jonge paarden (vanaf 1,5 jaar), oude paarden (oudste paard in training was 41) en paarden met allerhande blessures en beperkingen. (bijvoorbeeld 1 of 2 ogen blind, doof, artrose, kissing spines, peesproblemen etc)
Samen met de eigenaar/trainer gaan we kijken naar de beste weg om samen te leren, en vooral van elkaar te leren

 

Bij de workshop zitten clickers & readers inbegrepen.
De workshop wordt ingedeel in ruim een uur theorie, een gezamelijk spel 'hoe leert een paard' en daarna gaan we in groepen van 2-4 personen werken aan de praktijk ... en een nabeschouwing


Wanneer :zondag 6 Juli 2014 of  28 September 2014

10.00u tot 16.00u

Meer info bij Peggy: diamond-stables@telenet.be
min 6, max 10 deelnemers
Prijs: 85 euro

Meebrengen : aangepaste kledij en schoenen afhankelijk van het weer en dat vuil mag worden
Aanmelden : per mail , dan ontvang je een bevestiging en routeplan

Inschrijven verplicht

 

 

begeleiding : Nikki Van Olst

 

Organisatie:Diamond Stables vzw

Contact: diamond-stables@telenet.be

 

Spiegel
Spiegel
Spiegel
Spiegel

Diamond Stables

+32(0)3 636 42 82

Diamond-stables@telenet.be