Banner2
Familie opstellingen met Paarden

“ Systemisch werken met Paarden“

 

1)Systemisch werken…

Wij behoren allemaal tot verschillende systemen: ons gezin van oorsprong, ons gekozen gezin, onze familie, maar even goed onze vriendenkring, de vrijetijdsverenigingen waar we lid van zijn, de school waar we les volgen of geven, de organisatie waarvoor we werken, de maatschappij waarin we leven…

Elk van deze systemen heeft zijn eigen geschiedenis, zijn eigen manier van omgaan met de dingen, zijn gevoeligheden, zijn geheimen, zijn gelukkige en verdrietige momenten.
Het kan zijn dat jij binnen een of meerdere systemen waartoe je behoort steeds weer op hetzelfde thema botst of met vragen of problemen zit waar je geen klare kijk op krijgt. Systemisch werk geeft je inzicht in de verstrikkingen, de onbewuste patronen, die je verhinderen voluit te leven, volop en bewust te kiezen voor wat jij wilt, voor wie jij bent.

Familieopstellingen, organistatieopstellingen, maatschappijopstellingen zijn allemaal voorbeelden van systemisch werken waarbij iemand, de opsteller genoemd, een thema inbrengt en vervolgens samen met de begeleider bespreekt wie of wat bij dat thema hoort. Daarna wordt er samen beslist wie of wat opgesteld gaat worden. Voor alle elementen (vaak personen, maar ook soms emoties, archetypes e.a.) wordt er door de opsteller uit de groep deelnemers een representant gekozen, die hij/zij vervolgens intuitief een plek geeft in de ruimte. De representanten hoeven niets te ‘doen’, enkel te ervaren. Vervolgens gaat de begeleider aan het werk met wat zich aandient.

2)met paarden

Systemisch betekent ook : met een blik op het gehele systeem ... (J.J. Stam)
Paarden zijn door hun manier van waarnemen, van nature georienteerd op het geheel. Vanuit hun bewustzijn zijn ze dan ook heel gevoelig voor verstoringen in dat geheel.

Door de behoefte van paarden aan orde en evenwicht in de kudde, uiten ze meteen wat er schort in een systeem. In het coachen met paarden spiegelen paarden zowel het gedrag als de emoties en achterliggende intenties van mensen.


In deze workshop gaan we er vanuit dat een kudde paarden ook het systeem van een mens kan spiegelen. Intuitief maken de begeleiders Peggy en Anne een keuze uit verschillende werkvormen in ‘ the field ‘. Samen met de opsteller en de andere deelnemers zijn we nieuwsgierig naar wat we 'extra’ te zien krijgen als we paarden mee in zetten als representant in een opstelling.

3) Algemeen

De workshop is heel praktisch van aard en we leren al doende. We werken in een prachtige omgeving die je uitnodigt tot onthaasten en genieten. Bovendien brengen de paarden je in contact met je essentie en de natuur. Dat betekent genieten, verwonderen, aarden, ademen en nog zoveel meer of je nu deelneemt als representant of als opsteller.

 

Wie zijn Peggy en Anne?

Peggy is opgeleid als I.V. psychotherapeute aan de Educatieve Academie in Berchem en als Equitherapeute op verschillende locaties te Nederland.

Ze heeft een eigen praktijk te Brecht als psychotherapeute en werkt ‘ in the field ’ als equitherapeute. Ze is de partner van Ivo en moeder van 2 dochters.
Haar hart ligt in het contactvol werken met mensen en dieren. Haar interesse en enthousiasme ligt in de ‘ essentie van het leven’ waarbij ze gepassioneerd is door paarden.

Anne is opgeleid als begeleidster van systeemopstellingen aan de Educatieve Academie in Berchem. Daarnaast is ze I.V.psychotherapeute met een eigen praktijk en geeft ze les in Holistic Pulsing, een zachte vorm van lichaamswerk. Ze is partner van Frank en moeder van twee dochters. Buiten zijn in de natuur of aan een vuur geeft haar voeling en verbinding met het Grotere Geheel, met anderen en zichzelf.

‘Systemisch werk ontroert ons telkens weer en raakt ons diep in ons hart en onze ziel. De paarden zijn voor ons volwaardige deelnemers die vanuit hun subtiele gevoeligheid een wezenlijke bijdrage leveren.’

 

Wanneer: 1/2 dag van 13 - 17 h 
Prijs: 65,- voor een opstelling, 25,- als representant. Te betalen ter plaatse.
Inbegrepen: koffie, thee, water en versnaperingen

Voor wie: voor iedereen die met een eigen thema komt of bereid is te representeren. Paardenkennis is niet nodig.

Deelnemers: min. 8 tot 10. Er kunnen 2 tot 3 mensen een eigen thema opstellen.
Je hebt al eens bij een opstelling gerepresenteerd voor je een eigen thema inbrengt.
(dat hoeft niet met paarden te zijn geweest)

Wat aan: kleding en schoeisel aangepast aan het weer (het is een buitenaktiviteit) en dat vuil mag worden van een vochtige paardensnoet en modder (rubbere laarzen !)

Inschrijven: graag per mail, dan ontvang je een bevestiging en een routeplan.
Laat meteen weten of je een eigen thema wil inbrengen of dat je als representant komt.

 

 

Begeleiding: Peggy Van den Branden ( psychotherapeute en equitherapeute )
peggy.vandenbranden@telenet.be
www.equi-motion.be

tel : +32(0)3 636 42 82


en Anne De Vester (psychotherapeute en systeemopsteller )
anne.de.vester@pandora.be

Equi-motion

Peggy Van den Branden

+32(0)3 636 42 82

equi-motion@telenet.be